1- الطريقة الاولى : تحمرى بصلة و تحطى عليها بصلة مبشورة و شطة و كمون و ملح و بعدها تحطى الطماطم المضروبة فى الخلاط و متصفية و تسبيها لغاية ما تتسبك و الطريقة دى تنفع للمكرونة اذا كنت عايزة تعمليها حامية 2 - الطريقة الثانية : اذا كنت مستعجلة بقى وراجعة من يوم عمل طويل ممكن تحطى ملعقة زبدة و عليها شوية ملح و فلفل اسود وبعدها تحطى الطماطم و تسبيها لما تستوى و تبدا تنشف شوية 3 - الطريقة الثالثة : لو كنت بتعملى باذنجان أو كشرى و عايزة الصلصة بتاعته : تحمرى ثوم مفروم فى شوية زيت و بعدها تحطى نقطة خل بيخليها رهييبة و بعدها حطى الطماطم و تسببيها تتسبك 4 - الطريقة الرابعة دى بقى من ابتكارى و بتبقى جميلة قوى مع المكرونة الاسبكتى عبارة عن انك بتجيبى الطماطم و تقطعيها و تحطيها فى الخلاط و تحطى عليها بصلة متقطعة و كمان فصين ثوم و تضربى كل دة فى الخلاط و تصفيه و بعدين تحطى شوية زيت و لما يسخنوا تحطى عليهم الصلصة دى جربيها جميلة جدا ملحوظة هامة : ممكن اضافة صلصة طماطم جاهزة فى كل الطرق الا الطريقة الأخيرة لازم تكون طماطم مع ارق أمنياتى للجميع بالصحة و العافية الدائمين